Xərçəngdən qorunmaq üçün bu qidaları artırın

A- A A+

Alimlər xərçəng xəstəliyinin qarşısını almaqda faydalı təsirə malik olan qidaların adlarını açıqlayıb. NUHÇIXAN-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, elm adamları xərçəng xəstəliyinə tutulmamaq üçün sarıkök, sarımsağın çox faydalı olduğunu deyib.

Bundan başqa, yaşıl çayın faydalarından bəhs edən alimlər bildiriblər ki, bu vasitə xərçəng hüceyrələrinin artımını əngəlləyir.

Xərçəngə tutulmamaq üçün faydalı təsirə malik meyvələrdən biri isə anti-oksidant təsirə malik olan üzümdür. Bu xəstəliyə tutulma riskini azaltmaq üçün turp, pomidor, göbələk və zəncəfil yemək də tövsiyə edilir.

Digər xəbərlər

Xəbərin mətnində orfoqrafik səhv var

Seçilən mətn düzəliş üçün göndəriləcək: