Reyhan bitkisinin insan orqanizminə faydalarını saymaqla bitib-tükənməz.
NUHÇIXAN xəbər verir ki, ürək xəstəliyi, nəfəsalma problemi kimi ciddi xəstəliklərin müalicəsində reyhanın təsiri çoxdur. Tərkibində antibakterial, antioksidləyici kimi xüsusiyyətləri olan reyhanın qoxusu və dadı da xoşdur.
Reyhanın faydaları aşağıdakılardır:
- Həzmi asanlaşdırır;
- Mədə və bağırsaqdakı köpün və şişkinliyin azalmasına kömək edir;
- Mədə bulantısı və bağırsaq parazitlərini azaldır;
- Sinir sistemini yaxşılaşdırır, depresiyanı azaldır, sakitləşdirici və yuxuverici təsiri var;
- Miqren və yaddaş problemini azaldır;
- Dəriyə çox faydalıdır;
- İmmunitet sistemini gücləndirir;
- Bronxlara və ağ ciyərə faydalıdır;
- Tərkibindəki maddələr sayəsində xərçəngə qarşı qoruyur;
- Cinsi zəifliyi aradan qaldırır.
Reyhanı bişirmədən, təzə-tər yemək lazımdır. İfrata varmaq lazım deyil. Bir neçə kiçik yarpağı da öz təsirini göstərir. Xüsusən də ət və salatlarda çox istifadə edilir.