Yaddaşı möhkəmləndirən qidalar

A- A A+
İnsanların ən böyük problemlərindən biri də unutqanlıqdır. NUHÇIXAN xəbər verir ki, bu problem daha çox 50 yaşından sonra insanlarda özünü göstərməyə başlayır. Unutqanlıq yavaş-yavaş meydana gəlir və bir anda böyük bir problemə çevrilir. Bu səbəbdən də yaddaşı və zəkanı gücləndirmək üçün B, E və C vitaminlərindən istifadə etmək lazımdır. Vitaminlərdən faydaanaraq beynimizin daha çox çalışması və gələcəkdə problemlər yaşamamaq üçün qəbul edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. B, E və C vitaminləri beynin aktiv çalışmasını təmin edir. Beyni yoran və və gücləndirərək qoruyan qidalar aşağıdakılardır: Beyni yoran qidalar: doymuş yağlar, trans yağlar, qatqı maddələri və alüminium. Beyni qoruyan qidalar: Çərəzlər və toxumlar, yağlı balıqlar, avokado, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, brokkoli və s. Bu qidalar stressi azaldır və eyni zamanda beynin güclənməsi üçün pozitiv təsir göstərir.

Digər xəbərlər

Xəbərin mətnində orfoqrafik səhv var

Seçilən mətn düzəliş üçün göndəriləcək: